آینده روشن با خانواده کتابخوان، شعار امسال هفته کتاب

15 11 2017
کد خبر : 3263162
تعداد بازدید : 153
روابط عمومی دانشگاه گیلان به بهانه هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار گفتگویی را با یوسف سدادی معاون مرکز اسناد، مدارک علمی و کتابخانه مرکزی دانشگاه انجام داده است که توجه شما خوانندگان را به آن جلب می نمائیم. -لطفا تاریخچه ای از کتابخانه دانشگاه و آمار کتاب های آن بیان بفرمایید. در سال 1355 کتابخانه دانشگاه گیلان با مجموعه کوچکی از کتاب تشکیل شد که این مجموعه شامل 7000 جلد کتاب های چاپی فارسی و لاتین بود که این میزان هم اکنون به 170000جلد رسیده است و کتابخانه دارای پایگاه های معتبر علمی و بین المللی است و اکنون در حدود 37 پایگاه اطلاعات بین المللی معتبر، ازجمله Sciencedirect ,Isc و همچنین مرکز منطقه ای علوم فناوری شیراز در اختیار اعضای کتابخانه دانشگاه قرار دارد. _ آماری از میزان استفاده کنندگان از منابع کتابخانه دانشگاه بیان بفرمائید. در حال حاضر حدود 17 هزار  عضو داریم که 467 نفر از اعضای هیئت علمی، حدود 15 هزار و چهارصد نفر دانشجو و 640 نفر همکاران دانشگاهی از منابع کتابخانه استفاده می کنند و مابقی به صورت اعضای موقت کتابخانه هستند و میانگین تعداد مراجعین به بخش های مختلف کتابخانه دانشگاه سیصد نفر در روز است. مهم ترین بخش ها و خدمات کتابخانه کدام هستند و اعضا از چه طریقی می تپانند به انها دسترسی پیدا کنند؟ حدود 18 هزار جلد کتاب مرجع داریم و نظام مخزن به صورت سیستم باز یا open access است و همچنین کتابخانه دارای بخش های مخزن، شامل مخازن کتابهای فارسی و لاتین در طبقه اول، مخازن پایان نامه ها  و کتابخانه دفاع مقدس و پایداری و بخش اطلاع رسانی و تامین مدارک و خدمات فنی پایان نامه ها نیز در طبقه سوم ساختمان معاونت پژوهش و فناوری قرار دارد و منابع کتابخانه از طریق وب سایت دانشگاه قابل دسترسی است. همچنین کتابخانه در ایام امتحانات نیمسال دانشگاه امکان دایر بودن سالن مطالعه را تا ساعت 22 و بعضا تا ساعت 23 برای رفاه بیشتر دانشجویان فراهم کرده است. ایا علاوه بر موارد فوق امکانات و اطلاعات خاصی هست که اعضای کتابخانه بتوانند با استفاده از عضویت در کتابخانه از آن بهره مند شوند؟ سالن مطالعه کتابخانه مجهز به سیستم وای فای است در نتیجه دانشجوها می توانند با وصل شدن به سایت کتابخانه از منابع استفاده کنند.کتابخانه دانشگاه همچنین از طریق سامانه مگاپیپر در سال 96، ارتباط با پایگاه های معتبری چون وایلی، اشپرینگر، ساینس دایرکت، آکسفورد، مجموعه ام ار آلد، پروکوئست و تعداد دیگری از پایگاه های معتبر بین المللي را پوشش می دهد که اعضای محترم کتابخانه می توانند با ایجاد یک پروفايل کاربری در این سامانه از امکانات پایگاه بهره مند شوند.همچنین مقالات نشریات معتبر علمی از طریق سامانه Rricest _چون منابع به صورت IP base است_ و پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی Isc برای همه عزیزان دانشگاهی و کاربران قابل دسترسی است.  
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.