اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری گیلان در دانشگاه گیلان افتتاح شد

06 11 2022
کد خبر : 3214673
تعداد بازدید : 445

مراسم افتتاح اندیشکده ی حکمرانی و قانون‌گذازی استان گیلان در دانشگاه گیلان با حضور سرپرست دانشگاه، مدیران استانی، اعضای هیئت علمی دانشگاه و تعدادی از مسئولین مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

دکتر فرید نجفی، سرپرست دانشگاه گیلان در این مراسم گفت: تاسیس اندیشکده حکمرانی، از ابتکارات خوب مرکز پژوهش های مجلس است چون هرکدام از استان ها مشکلات مربوط به خودشان را دارند و اگر شکل اولیه ی قوانینی که در مجلس تصویب می‌شود، از استان ها به سمت مجلس روانه شود موجب کاربردی‌تر شدن قوانین خواهد شد.
وی ضمن ابراز امیدواری از اجرای این طرح، تاسیس اندیشکده ی مذکور را موجب ورود خیر و برکت در استان و دانست.

دکتر عبدالله حاتم زاده، عضو هیات علمی دانشکده علوم کشاورزی و رئیس شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استان گیلان نیز در این مراسم؛ دلیل و اهمیت برگزاری جلسه را استفاده از نظرات نخبگان و اندیشمندان در هر استان بیان کرد و گفت: از آنجایی که کلیه طرح ها و لوایح دولتیِ ملی و استانی و در مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش ها توسط مجلس مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و نمایندگان در صحن علنی، آنها را بررسی می‌کنند و درمورد آن نظر می‌دهند، لازم است از نظرات اساتید دانشگاه ها، مراکز اموزشی، اندیشمندان و... استفاده شود تا مسائل، موانع و مشکلات هر استان به طور ویژه بررسی شود تا در صدد حل آن برآییم.
دکتر حاتم زاده استفاده از ظرفیت های استانی را در جهت حل مشکلات و معضلات هر استان را از اوجب واجبات دانست.
وی در بیان هدف تشکیل این اندیشکده افزود؛ با نظر دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری در استان ها افتتاح شد تا در جهت حل مسائل استانی به موازات پژوهش‌هایی که مجلس در شورای مذکور انجام می دهد بررسی شود و به مجلس ارائه شود.
وی گفت: استان گیلان به علاوه ی چندین استان دیگر به عنوان پذیرفته شدگان اولیه ی تاسیس اندیشکده قرار گرفتند.
دکتر حیدرعلی بالو سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم در این مراسم  با تاکید بر این مسئله که مجلس در راس امور است و دانشگاه مرکز تحولات است؛ گفت:دانشگاه ها جایگاه ویژه ای در کشور دارند و می‌توانند در تصمیم گیری ها نقش مهمی داشته باشند.
وی استفاده از پتانسیل های استانی را لازم و صزوری دانست و از تاسیس این اندیشکده اعلام خرسندی کرد.
دکتر بالو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات مختلف در سطح استان؛گفت: هر استان دغدغه های خاص خودش را داراست بنابراین لازم است هر استان مصوبات خاص خودش را داشته باشد و دانشکده پزشکی نیز می‌تواند در امر بهداشت و درمان نقش پررنگی ایفا کند و مثمر ثمر باشد.
دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه ازاد اسلامی گیلان هم در این مراسم گفت: بحث حکمرانی، بحثی راهبری‌ست و مسئله ی مهم دولت و حکومت است. دولت باید مشکلات را بشناسد و با ارائه راهکار های راهبردی و کار امد موجب حل مشکلات و جلب رضایت مردم باشد.
دکتر دوستار افزود: بستر سازی برای حضور کنشگران جامعه، متخصصین، پژوهشگران و... برای تدوین لوایح در جهت حل مشکلات استان لازم است.
دکتر علیرضا رهایی معاون مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی هم در مراسم افتتاح این اندیشکده گفت: لوایحی که به مرکز پژوهش ها ارائه می‌شود، بعد از کارشناسی به مجلس ارائه می‌شود و بعد از بررسی های اولیه، به تصویب می‌رسد و قوانین انبوهی که مطرح می‌شود باید با ساختار کلی نظام اسلامی مطابقت داشته باشد. از همین رو این قوانین توسط مرکز پژوهش های مجلس مورد بررسی و کارشناسی قرار میگیرد و بعد از آن به صحن مجلس می رسد.
دکتر رهایی توسعه دریا محور را در گیلان واجب دانست و تاکید کرد که این توسعه نیاز به تخصص دارد و حتما باید در گیلان پیگیری شود.
وی در جهت تببین هدف ایجاد اندیشکده حکمرانی گفت: برای اینکه طرح ها به صورت تخصصی بررسی شوند، این اندیشکده ها در دانشگاه ها تشکیل شد تا از پتانسیل نخبگان و دانش اموختگان برای بررسی تخصصی طرح ها و به پختگی رسیدن آنها و سپس راهیابی انها به مجلس استفاده کنیم.
وی در ادامه با تضمین سخنی از مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) خاطر نشان کرد؛ کشور ما مسائل کلان و اساسی ای دارد که باید بررسی شود و این مسائل حل نمیشود مگر اینکه اندیشمندان و نخبگان به این حوزه وارد شوند و یکی از دلایل تشکیل اندیشکده هم همین بود.
وی گفت: ما در این اندیشکده بررسی طرح ها، جوابگویی به سوالات نمایندگان، آینده پزوهی، ارائه مشورت و نظارت در اجرای قوانین و سایر مسائل اینچنینی می‌پردازیم و انتظار داریم که شبکه اندیشکده با مدیریت غیرمتمرکز در استان ها، مثل یک بازوی مشورتی و کارشناسی سعی بر تحقق اهداف مدنظر داشته باشد.
ایشان در ادامه، تسهیل نظارت میدانی بر حسن اجرای قوانین، شناسایی و برقراری هدفمند دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، انجام مطالعات شاخص در سطح استان جذب و توانمدی افراد مستعد، توانمند سازی و افزایش ظرفیت سیاستی دانشگاه های سراسر کشور و... را از اهداف این اندیشکده دانست و تدوین مسائل نظام و ترجیحات استان، افکار سنجی و تحقق اجماع نخبگانی بر مقصد و مسیر توسعه و پیشرفت در سطح ملی و محلی، انجام مطالعات اینده پژوهی، راه حل یابی برای حل مشکلات و... را از از جمله ماموریت های این انیشکده برشمرد.

دکتر هاجر تحریری نیک صفت نماینده ادوار گیلان در مجلس شورای اسلامی گیلان هم در این مراسم نظارت بر اجرای قانون را مهم تر از قانون گذاری دانست و بر تخصیص منابع مالی اندیشکده و دائمی بودن فعالیت اندیشکده تاکید کرد.
دکتر پورموسوی مشاور راهبردی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نیز مسئولیت و شجاعت را از ویژگی هایی دانست که مسئولین باید آنرا داشته باشند.
وی افزود: بسیاری از مشکلات پژوهشی و اموزشی کشور به دلیل بد کار کردن و یا کم کار کردن در این زمینه هاست و باید با هدفمند کار کردن و نیمه کاره رها نکردن اهداف اندیشکده به استمرار آن توجه ببخشیم.
دکتر پورموسوی با بیان لزوم استفاده از ظرفیت های علمی و پژوهشی استان خاطر نشان کرد باید از این ظرفیت ها در جهت تکمیل قوانین و اصلاح انها استفاده کنیم.
وی تاکید کرد که جمع‌آوری بانک اطلاعات نخبگان در جهت شناسایی و استفاده از انها امری بسیار ضروری‌ست.
شایان ذکر است در انتهای این مراسم احکام شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استان گیلان که به امضای دکتر نگاهداری رییس مرکز پژوهش های مجلس رسیده بود به دکتر احمد باقری عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه گیلان، دکتر عبدالله حاتم زاده عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه گیلان، دکتر مهدی هدایتی شهیدانی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه گیلان، دکتر عذرا زبردست عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه گیلان ، دکتر علیرضا صدرممتاز عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه گیلان، مهندس کیهان هاشم نیا استاندار اسبق گیلان، دکتر صفر زاده نماینده دانشگاه علوم پزشکی گیلان و
دکتر مسعود یحیی‌زاده به عنوان مدیر این اندیشکده در استان گیلان اهدا شد.
 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

04 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در آئین دانش آموختگی: ما به انسان توسعه یافته ای نیاز داریم که در همه ابعاد توسعه یافتگی، به رشد متوازن برسد

آئین دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گیلان به تفکیک دانشکده های دانشگاه برگزار شد که  رئیس دانشگاه گیلان در این آئین، رشد متوازن در همه ابعاد توسعه یافتگی را، نیازمند انسان توسعه یافته دانست. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با تبریک دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گفت: تحصیل در دانشگاه لذت و شیرینی خاص خود را دارد و امروز مرحله دیگری از مراحل زندگی شما، در حال رقم خوردن است. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره شرایط کرونایی حاکم بر جامعه در سال 1399 و آموزش غیرحضوری دانشجویان گفت: دوران دانشجویی به سرعت سپری می شود و مهم این است که ما چه توشه ای از دوران دانشجویی برای خود اندوخته می کنیم. دکتر دوستار با تاکید بر اینکه موفقیت امروز شما دانش آموختگان در پشت سر گذاشتن مقطعی از مقاطع تحصیلیتان، مرهون تلاش های خودتان، استادان، کادر علمی و اجرایی و به طور خاص والدین شما است گفت: خوشا به حال کسی که توانسته از لحظات زندگی خودش، بهره‌برداری موثر و کارآمد داشته باشد و برای مسیر زندگیش هدف داشته باشد. وی  با بیان اینکه درزمان ورود دانشجویان ورودی جدید، برای دانشجویانم دو سوال مطرح می کنم یکی اینکه در طول دوران تحصیل چه توانمندی کسب می کنید که جامعه به شما مراجعه کند و دیگری اینکه چه نیازمندی هایی در جامعه بشریت وجود دارد که تاحالا کسی به فکر برآورده شدن آن نبوده و شما می توانید آن ها را برآورده کنید تصریح کرد: در زمان دانش آموختگی نیز مجدد این سوالات را از آنها می پرسم که اگر کسی به یکی از این دو سوال هم پاسخ دهد، نشان دهنده این است که زمینه کارآفرین شدن در وجودش قرار دارد. دکتر دوستار تصریح کرد: ما به انسان توسعه یافته ای نیاز داریم که در همه ابعاد توسعه یافتگی همچون علمی، تربیتی، اجتماعی، مهارتی و معنوی به رشد متوازن برسد. رئیس دانشگاه گیلان تفاوت کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته را فرای منابع زیرزمینی و روی زمینی دانست و گفت: مدیریت منابع است که کشور را در مسیر توسعه پرشتاب قرار می دهد. شایان ذکر است آئین دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گیلان، طی روزهای 12 تا 14 تیر ماه 1403 به تفکیک دانشکده های دانشگاه در تالار اجتماعات حکمت، استاد معین دانشکده تربیت بدنی و شهید کریمی علوم پایه به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد که بیش از 1823 تن از دانشجویان، دانش آموخته شدند. ​​​​​​​

03 07 2024

با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، قانون جهش تولید دانش بنیان بررسی شد

نشست تخصصی هم‌افزایی دانشگاه‌ها و مراکز علمی با صنایع و دستگاه‌های اجرایی استان گیلان با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استاندار گیلان، رئیس دانشگاه گیلان و مدیران کل استانی و صاحبان صنایع و شرکت‌های استان توسط دانشگاه گیلان با هدف بررسی روش‌ها و راهکار‌های بهره‌برداری صنایع از ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد. دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به عدم آشنایی بسیاری از صنایع با ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان که در سال 1401 در مجلس شورای اسلامی مصوب شده گفت: این قانون ظرفیت‌های بسیار زیادی برای همکاری صنایع با دانشگاه‌ها، مراکز پارک علم و فناوری و مراکز رشد را فراهم کرده است که موجب گسترش فعالیت‌های پژوهش‌محور و تحقیقاتی در حوزه تولیدات دانش‌بنیان خواهد شد. معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رویکرد حمایتی دولت سیزدهم نسبت به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، بر ضرورت توجه به تولیدات دانش‌بنیان برای رسیدن به جهش تولید و نقش همکاری دانشگاه و صنعت در نیل به این هدف تأکید کرد و گفت: از آنجاییکه ارتباط ملموس صنعت و دانشگاه می‌تواند ظرفیت‌های یکدیگر را به تکامل برساند؛ نگاه دانش‌بنیان و علمی در همه مسائل راهگشا است و فقط در حوزه تولید خلاصه نمی‌شود که در این راستا گام‌های خوبی در دولت سیزدهم برداشته شده است. معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه گیلان در حوزه دانش‌بنیان ظرفیت‌های خوبی دارد، گفت: میزان بهره‌مندی شرکت‌های دانش‌بنیان از ظرفیت‌های این قانون در سال گذشته مبلغی حدود 4.2 هزار میلیارد تومان و سهم استان گیلان از این مبلغ سیزدهم درصد بوده است که عدم اطلاع صاحبان شرکت‌ها و صنایع استان گیلان از ظرفیت‌های این قانون بر سهم کم استان اثرگذار بوده است. دکتر اسدالله عباسی استاندار گیلان نیز در این نشست با اشاره به حمایت دولت از تولید شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: دولت سیزدهم به‌ویژه رئیس جمهور عزیز شهیدمان آیت الله دکتر رئیسی تحت منوبات مقام معظم رهبری نگاه راهبردی ویژه‌ای به دانش‌بنیان‌ها در همه بخش‌ها داشته و دارد. استاندار گیلان با تأکید بر لزوم ارتباط‌گیری صنعت و دانشگاه، بر اهمیت پژوهش‌محوری از سوی دانشگاهیان و نخبگان آموزشی تأکید کرد و افزود: تربیت نیروی ماهر برای صنعت در اولویت دانشگاه‌ها قرار داشته و بدین منظور پیوند صنعت و دانشگاه برای توسعه و پیشرفت کشور ضرورت دارد. استاندار گیلان با بیان اینکه پیوند حلقه‌های صنعت و دانشگاه به گره‌گشایی مشکلات در حوزه تولید می‌انجامد، گفت: امکانات دانشگاه‌ها برای مهارت‌اندوزی دانشجویان به‌روز رسانی شود. دکتر عباسی ضمن اشاره به ضرورت تبدیل شرکت‌ها و صنایع به کارگاه آموزشی برای تربیت نیروی متخصص تصریح کرد: فرایند توسعه و پیشرفت در کشور با پیوند صنعت و دانشگاه رقم می‌خورد. وی با تأکید بر لزوم میدانی کردن حل مسائل واحدهای دانش‌بنیان افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه فقط با تشکیل جلسه محقق نمی‌شود و این جلسات بیشتر جنبه مسأله محوری دارد و دانشجویان و صنعت آموزان در مرحله علم آموزی باید به صورت میدانی وارد کارزار شوند.  استاندار گیلان از احیای ۳۵۰ واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی در این استان خبر داد و اضافه کرد: به واحدهایی که در راستای طرح توسعه گام بر می‌دارد زمین اختصاص داده می‌شود. دکتر عباسی با اشاره به شرایط مطلوب صنایع و تولیدات گیلان تصریح کرد: نبض اقتصاد دانش بنیان گیلان باید منظم بزند. وی با بیان اینکه به جوانان ایده پرداز در حوزه دانش بنیان زمین رایگان داده شود، افزود: برای گسترش طرح‌های دانش بنیان باید به جوانان میدان داد. استاندار گیلان با اشاره به راه اندازی راه آهن رشت به کاسپین از فراهم شدن زیرساخت‌های ترانزیتی در حوزه تولید و اقتصاد در گیلان خبر داد. دکتر عباسی با اشاره به خدمات دولت سیزدهم در حوزه صنعت اضافه کرد: کارخانجات پوشش به تلی از خاکستر تبدیل شده بود که با تلاش‌های شهید جمهور احیا شد. به گفته وی ۴۳۶ عرصه برای سرمایه گذاری در گیلان شناسایی شده و بیش از ۲۰۰ مجوز بی نام در این استان صادر شده است. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست، ضمن اشاره به حمایت‌های استانداری گیلان برای برگزاری نشست‌های مختلف نخبگان دانشگاهی با صاحبان صنایع استان، با مهم خواندن رقابت در عرصه صنعت در دنیای حاضر، گفت: با توجه به نیازمندی های صنعت، اگر ظرفیت های علمی دانشگاه با قانون های حمایتی دولت پیوند یابد می توان از ظرفیت های نوآورانه استفاده نمود و بسیاری از مشکلات را حل کرد. دکتر دوستار با ابراز خرسندی از تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، به گسترش ظرفیت های ایجاد شده برای ارتباط دانشگاه و صنعت اشاره کرد و گفت: تصویب این قانون ظرفيت‌های مناسبی را جهت توسعه فعاليت‌های تحقيقاتی و فناوری و رشد كسب و كارهای دانش بنيان و تعميق ارتباط صنعت و دانشگاه ايجاد كرده است که سبب گشایش رابطه واقعی صنعت و دانشگاه خواهد شد. رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه هدف اصلی این قانون جهت‌دهی حمایت‌های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه ارتباط دانشگاه با صنایع و واحدهای تولیدی است، برگزاری این نشست را در راستای آگاهی صنایع استان برای استفاده از ظرفیت های ایجاد شده، اثرگذار دانست. گفتنی است، در این نشست جزییات ماده 13 قانون جهش تولید دانش بنیان؛ چالش‌ها، بایدها و نبایدهای این قانون توسط معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت تخصصی ارائه شد و همچنین تنی چند از صاحبان صنایع و مدیران کل استانی به بیان نظرهای خود درخصوص ظرفیت های بهره مندی از این قانون پرداختند. شایان ذکر است پس از برگزاری نشست، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان بازدید کردند.       

01 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان: تفویض اختیار، لازمه توسعه و پویایی دانشگاه است

سومین نشست شورای دانشگاه در دوره مدیریت جدید، دقایقی قبل در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که رئیس دانشگاه گیلان در این نشست از ضرورت به‌ صف‌سپاری امور و تفویض اختیار به دانشکده‌ها و واحدها برای سرعت تصمیم‌گیری و رشد و توسعه دانشگاه در همه حوزه ها سخن گفت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تقدیر از کلیه کارمندان و اعضای هیأت علمی در راستای برگزاری امتحانات دانشجویان گفت: برای توسعه، تحرک و پویایی دانشگاه نیاز است ما امور را به صف در دانشکده‌ها و واحدها واگذار کنیم و ستاد، کار تصمیم‌گیری و پشتیبانی از صف را انجام دهد تا شاهد شتاب و سرعت بیشتری در انجام امور دانشگاه باشیم. رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه در دانشگاهی با این حجم از دانشجو و وسعت، انجام تمامی فعالیت‌ها در یک معاونت صرفاً با چند نیروی آن معاونت قابل انجام نیست تصریح کرد: ما باید از ظرفیت‌های کلیه دانشکده‌ها در راستای انجام امورات مرتبط با حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ... استفاده کنیم. دکتر دوستار در ادامه خاطرنشان کرد: نیم قرن از فعالیت دانشگاه گیلان می‌گذرد و ما در نیمه دوم سال جاری برنامه‌ای در راستای 50 سالگی دانشگاه خواهیم داشت که یکی از برنامه‌های دانشگاه در این زمینه، برپایی نمایشگاهی از 50 سال خدماتی که دانشگاه در زمینه‌های مختلف به جامعه ارائه کرده است خواهد بود. وی به تغییرات مدیریتی انجام شده در دانشگاه اشاره کرد و گفت: چرخه مدیریتی برای ارتقاء سیستم لازم است. دکتر دوستار همچنین به انتخابات دور دوم ریاست جمهوری در روز جمعه 15 تیر ماه 1403 و حساسیت و اهمیت آن اشاره کرد و تأکید کرد: هر کسی هر تریبونی در اختیار دارد برای تبیین ضرورت شرکت در انتخابات از آن استفاده کند و امیدواریم با مشارکت مردم و حضور پرشور در صندوق‌های رأی، برگ زرینی دیگر از حماسه حضور مردم را شاهد باشیم. حجت الاسلام و المسلمین علی‌محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان هم در این نشست ضمن تبریک روز مباهله و ایام غدیریه، به نقش اسوه و الگو بودن اعضای هیأت علمی اشاره کرد و گفت: انتظار داریم استادان دانشگاه در کنار رشد علمی، نگاه ویژه‌ای نیز به رشد و تعالی دینی داشته باشند. مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان با مهم خواندن نقش‌آفرینی مردم برای حضور حداکثری در انتخابات گفت: امیدواریم همچون گذشته در روز جمعه شاهد عزت و سربلندی ایران عزیز باشیم. شایان ذکر است موافقت با راه‌اندازی چهار رشته- گرایش جدید در دانشکده‌های فنی، معماری و هنر و مهندسی مکانیک از جمله مصوبات شورای دانشگاه بود.  

01 07 2024

نشست رئیس دانشگاه با مدیران کل امور اقتصادی و دارایی و امور مالیاتی استان برگزار شد

صبح امروز رئیس دانشگاه گیلان به همراه معاونین اداری مالی و مدیریت منابع و پژوهش و فناوری در اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان حضور یافت و با علیرضا نوروزی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان در ارتباط با مولدسازی دارایی‌های دانشگاه در راستای تکمیل پروژه‌های عمرانی و توسعه و تجهیز ناوگان حمل و نقل دانشجویی و... بحث و گفتگو کرد. همچنین در نشست دیگری که با حسن صیاد مدیرکل امور مالیاتی استان برگزار شد، در ارتباط با برخورداری از اعتبار مالیاتی برای قراردادهای تحقیق و توسعه دانشگاه با هدف فراهم‌کردن فرصت مناسب برای برقراری ارتباط دانشگاه و صنعت، جهت‌دهی پژوهش‌های دانشگاهی و حمایت از نخبگان دانشگاهی برای رفع نیازهای استان، بهره‌مندی شركت‌های دانش‌بنیان و مركز رشد دانشگاه از معافیت مالیاتی و... بحث و تبادل نظر شد. شایان ذکر است در این نشست بر تقویت همکاری مشترک در راستای مهارت آموزی و آموزش دانشجویان دانشگاه با مباحث مالیاتی نیز تأکید شد.     

30 06 2024

رئیس دانشگاه گیلان از پردیس دانشگاهی بازدید کرد

رئیس دانشگاه گیلان عصر امروز به همراه جمعی از مدیران دانشگاه از بخش های مختلف پردیس دانشگاهی بازدید کرد و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران پردیس برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن مهم خواندن متنوع سازی راه‌های درآمدی پردیس دانشگاهی، بر اهمیت مرکز آموزش‌های آزاد و تخصصی دانشگاه تأکید کرد. دکتر دوستار گفت: در کنار رسالت‌های آموزشی و پژوهشی پردیس دانشگاهی، باید از ظرفیت‌های این مجموعه در راستای درآمدزایی دانشگاه استفاده بهینه کنیم. دکتر مرجان عباسی رئیس پردیس دانشگاهی هم در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای پردیس در حوزه‌های مختلف و مرکز آموزش های تخصصی و آزاد پرداخت. شایان ذکر است رئیس دانشگاه گیلان علاوه بر بازدید از پردیس دانشگاهی، از ستاد برگزاری آزمون های سراسری در دانشگاه که در پردیس دانشگاهی مستقر است بازدید کرد و قول مساعدت در خصوص رفع نیازهای این ستاد داد.

30 06 2024

رئیس دانشگاه گیلان: تبیین فرهنگ دفاع مقدس برای دانشجویان، بر نهادینه کردن ارزش‌های انقلاب اثرگذار است

نشست هم‌اندیشی معاونین آموزشی دانشگاه‌های استان گیلان پیرامون درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس استان با حضور استادان مرتبط با این درس، در معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه برگزار شد که رئیس دانشگاه گیلان در این نشست، تبیین فرهنگ دفاع مقدس برای دانشجویان را لازمه نهادینه کردن ارزش‌های انقلاب دانست. دکتر دوستار رئیس دانشگاه در این نشست، با تأکید بر ضرورت تبیین ارزش های حوزه دفاع مقدس برای دانشجویان اظهار کرد: نسل جوانی که با آن مواجه هستیم جبهه، جنگ و بحران های کشور را ندیده و با اخبار مبهم از سوی دشمنان روبروست که آشناکردن دانشجویان با فرهنگ دفاع مقدس و توصیف ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس حائز اهمیت است. رئیس دانشگاه گیلان با بیان اهمیت ترویج ارزش‌های دفاع مقدس در دانشگاه‌ها تصریح کرد: آموزش درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس در دانشگاه‌ها بهانه‌ای است که این ارزش ها بصورت شفاف در کلاس درس به دانشجویان منتقل شود. دکتر دوستار ضمن اشاره به ضرورت تجلیل از چهره‌های ماندگار دفاع مقدس در استان در راستای دوام ارزش های انقلاب گفت: با مشارکت رؤسای دانشگاه‌های استان و استفاده از ظرفیت‌های پژوهشکده گیلان‌شناسی برای مستندسازی و جمع‌آوری آثار خاطرات رزمندگان و فرزندان آنان می‌توان چهره‌های نام آور در حوزه دفاع مقدس در استان را شناسایی و نسبت به گرامیداشت این سرمایه‌های ارزشمند در مناسبات مختلف، اهتمام ورزید. رئیس دانشگاه گیلان ضمن اعلام آمادگی برای برنامه‌ریزی ترویج ارزش‌های انقلاب در میان نسل جوان دانشگاهی، آموزش درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس در دانشگاه‌ها در گلزار شهدای انقلاب، برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در حوزه دفاع مقدس برای دانشجویان و استادان، انجام پایان نامه و فعالیت‌های دانشجویی به‌ویژه دانشجویان رشته‌های هنر و معماری در حوزه دفاع مقدس و... را از مهمترین اقدامات دانشگاهی در جهت گرامیداشت و ترویج نمادهای انقلاب و دفاع مقدس دانست. دکتر حبیبی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان نیز در این نشست با اشاره به نقش دانشگاه در اشاعه فرهنگ و گفتمان انقلاب گفت: باتوجه به مصوبه آخرین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس جزو دروس عمومی الزامی به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و تاکنون استادان نام ‌آشنایی نیز برای ترویج این درس زحمت کشیده‌اند. دکتر حبیبی با اشاره به اهیمت پاسداشت ارزش‌ها و دستاوردهای دفاع مقدس در دانشگاه‌ها گفت: در نیمسال اول سال تحصیلی جاری، درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس به حدود چهار هزار و نهصد دانشجوی گیلانی توسط 28 استاد مجوزدار تدریس شده که برنامه‌ریزی‌های لازم برای جذب و بکارگیری استادان جدید نیز در حال انجام است.

30 06 2024

تأکید بر مراقبت و تأمین سرمایه روانی دانشجویان در سومین نشست شورای سلامت و سبک زندگی

سومین نشست شورای سلامت و سبک زندگی دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست رئیس دانشگاه گیلان بر مراقبت و تأمین سرمایه روانی دانشجویان تأکید کرد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت برنامه‌های پیشگیرانه در حفظ و تأمین سلامت روانی جامعه دانشگاهیان، تعامل معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه را با مرکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی دانشگاه مهم خواند و اجرای برنامه‌های نشاط محور در برهه‌های زمانی خاص و مبتنی بر تقویم روانشناختیِ نرخ مراجعه و مراقبت و تأمین سرمایه روانی دانشجویان را ضروری برشمرد. رئیس شورای سلامت و سبک زندگی دانشگاه گیلان ضمن ضروری دانستن تعامل متقابل و مؤثر معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی با عملکرد و اهداف پیشگیرانه مرکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی، بر لزوم ارائه درس مهارت‌های زندگی و تکمیل کارنامه سلامت دانشجویان در فرایند ثبت نام تأکید کرد. دکتر دوستار همچنین اجرای طرح‌های مرتبط با حوزه و عملکرد مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه همچون طرح پات (پیشگیری از افت تحصیلی) و طرح خدا قوت (هدایت تحصیلی برای امتحانات) را بسیار مهم و مؤثر دانست. دکتر عذرا زبردست رئیس مرکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی دانشگاه نیز در ابتدای این جلسه گزارشی از وضعیت نیم‌رخ روانی دانشگاه در سال ۱۴۰۲ و سه ماهه نخست ۱۴۰۳ و همچنین گزارش مالی سال جاری ارائه کرد و سایر اعضای جلسه نیز به بیان نظرها و دیدگاه های خود پرداختند.

29 06 2024

دانشگاه گیلان در میان بهره ورترین دانشگاه ها از نظر انتشار مقالات بین المللی بر اساس اعلام پایگاه WOS قرار گرفت

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، بنابر اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دانشگاه گیلان رتبه 8 را در میان 22 دانشگاه جامع با قدمت بالای 40 سال در ایران بر اساس گزارش پایگاه وب آو ساینس، کسب نمود.  در این گزارش، دانشگاه‌ها بر مبنای نظام رتبه بندی ملی ISC در گونه بندی های جامع، صنعتی، علوم کشاورزی، هنر، زیرنظام، غیرانتفاعی و دانشگاه‌های وابسته به دستگاه اجرایی به تفکیک قدمت و نیز به صورت تفصیلی بررسی شده است.  بر اساس 16 شاخص مورد بررسی در این رتبه بندی که مربوط به مقالات منتشر شده در سال 2020 است، دانشگاه گیلان در شاخص های تعداد کل مقالات رتبه 8، تعداد مقالات نشریات Q1 رتبه 9، متوسط ضریب تأثیر رتبه 15، مجموع مقالات در ضریب تأثیر نشریه رتبه 8، مقالات با مشارکت بین المللی رتبه 9، مقالات نمایه نیچر رتبه 8، هم انتشاری صنعت و دانشگاه رتبه 17، سرانه مقالات اعضای هیأت علمی رتبه 10، سرانه مقالات دانشجویان تحصیلات تکمیلی رتبه 13، سرانه مقالات Q1 اعضای هیأت علمی رتبه 12، سرانه مقالات Q1 دانشجویان تحصیلات تکمیلی رتبه 14، سرانه مقالات در ضریب تأثیر نشریه اعضای هیأت علمی رتبه 11، سرانه مقالات در ضریب تأثیر نشریه دانشجویان تحصیلات تکمیلی رتبه 13، سرانه مقالات با مشارکت بین المللی رتبه 12، سرانه مقالات نمایه نیچر رتبه 5 و در سرانه هم انتشاری صنعت و دانشگاه های اعضای هیأت علمی رتبه 19 را کسب کرده است.