در راستای ارتباطات بین المللی صورت گرفت: بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دو دانشگاه هند

22 01 2017
کد خبر : 3272888
تعداد بازدید : 437

رئیس دانشگاه گیلان که به دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نخستین سمینار گفت و گوهای فرهنگی ایران و شبه قاره هند شرکت کرده بود از دو دانشگاه در دهلی نو بازدید کرد و از نزدیک با ظرفیت های این دو دانشگاه آشنا شد.

در این بازدید که رایزن علمی ایران در هند و رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز حضور داشت دکتر احمد رضی در جلسات جداگانه با پروفسور احمد طلعت رئیس دانشگاه ملی اسلامی و پروفسور حسنین رئیس دانشگاه همدرد بر لزوم توسعه ارتباطات علمی میان دانشگاه گیلان و دانشگاه های هند تاکید کرد.

رئیس دانشگاه گیلان در مراسم اختتامییه سمینار "اشتراکات فرهنگی بین ایران و شبه قاره هند " درباره روابط زبانی و ادبی هند و ایران سخنرانی کرد. وی زبان های هند و ایران را موجب آمیختگی فرهنگی دو کشور دانست و به ریشه های زبان های ایرانی هندی اشاره کرد و گفت: زبان های هند و ایران در واقع بازماندگان زبانی واحد به نام «هندو و ایرانی» هستند که علاوه بر هم خانواده بودن این زبان ها، عوامل مختلفی موجب شده است تا این زبان ها از دیرباز با یکدیگر درارتباط باشند و بر یکدیگر اثر بگذارند که از جمله آنها می توان به گسترش مرزهای شرقی حکومت هخامنشی ایران (521-486 ق.م.)؛ روابط گسترده فرهنگی، علمی و تجاری ایران و هند در دوره ساسانی (224-651 م)؛ مهاجرت گروهی از ایرانیان زردشتی به گجرات در قرن دهم میلادی برای حفظ دین نیاکان خویش، مهاجرت گسترده ایرانیان فارسی زبان به هند؛ گسترش اسلام در شبه قاره توسط مبلغان فارسی زبان؛ به کارگیری زبان فارسی به عنوان زبان رسمی و اداری در دربار سلاطین هند؛ و همچنین تلاش فرهیختگان و دانشگاهیان ایران و هند در دورة معاصر برای توسعة روابط دو کشور اشاره کرد.

نخستین گفتگوی فرهنکی ایران وشبه قاره هند به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مشارکت شورای روابط فرهنگی هند با حضور معاون رییس جمهوری هند، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سفیر کشورمان در هند و برخی از شخصیت های علمی و فرهنگی از ایران، هند، پاکستان، بنگلادش و افغانستان طی روزهای 28 و 29 دی ماه در مرکز بین المللی هند برگزار شد.

دکتر حامد انصاری معاون رئیس جمهوری هند در سخنرانی خود در افتتاحیه این مراسم با اشاره به جایگاه فرهنگ در عصر حاضر گفت: فرهنگ را نمی توان از جامعه جدا کرد؛ در این میان دو کشور ایران و هند به قول جواهر لعل نهرو دو برادر بزرگ با فرهنگ و تمدن غنی و بزرگ هستند که باید مورد توجه جدی برای توسعه روابط و همکاری ها قرار گیرند.

معاون رئیس جمهوری هند با اشاره به سابقه فراوان و تاریخی روابط دو کشور ایران و هند گفت: زبان فارسی برای سالیان طولانی زبان هند بوده است و این زبان، نفوذ فراوانی در منطقه داشته است. روابط بسیار عمیق و ارزشمندی میان دو کشور و ملت برقرار بوده است که باید برای توسعه این روابط بیش از پیش تلاش کنیم.

معاون رییس جمهوری هند به جهانی شدن و برخی از آثار مخرب آن اشاره کرد و گفت: بعد از طرح ایده جهانی شدن و گذشت زمان کوتاهی، موضوع همگرایی به طور جدی مطرح شد و باید برای دستیابی به همگرایی به ویژه در میان ملت های با عمق فرهنگی و تمدنی از ظرفیت های مشترک فرهنگی بهره برداری کرد و با ابزارهای تاثیرگذار مانند موسیقی، کتاب، سینما، رسانه و غیره در جهت این همگرایی تلاش و جدیت به کار برد.

ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هم در آيين افتتاحيه اين سمينار با بيان اينكه برپایی این دور از گفت‌وگوهای اندیشمندان ایران و شبه قاره از آن رو حائز اهمیت است که امروزه آسیا که مرکز پیدایش نخستین و مهم‌ترین تمدن‌های بشری و خاستگاه انبیا و ادیان و مکاتب معنوی و عرفانی بزرگ بوده است، دستخوش منازعات و بحران‌هاي سیاسی، فرهنگی و امنیتی بسیاری، از جمله چالش افراط‌گرایی شده است، گفت: به یقین گفت‌وگوی فرهنگی می‌تواند یکی از کارسازترین و مؤثرترین راهکارهای ایجاد منطقه‌گرایی آسیایی برپایه وجود تاریخ، فرهنگ و تمدن و سرنوشت مشترک به شمار آید.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با بیان اینکه داشتن یک رابطه فرهنگی پایدار، فعال، رو به گسترش و سازنده با کشورهای شبه قاره هند جزو اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود، تأكيد كرد: بر این باوریم که چنین رابطه‌ای می‌تواند نقش مؤثر و سازنده‌ای در ثبات منطقه و همچنین شکوفایی و گسترش ارتباطات و همکاری‌ها در سایر بخش‌ها داشته باشد. وي افزود: با اذعان به این مهم، دبیرخانه دايمی گفت‌وگوهای فرهنگی در سازمان فرهنگ به منظور تسهیل و فراهم‌سازی امکان ارتباط مستمر بین نخبگان و اندیشمندان ایران با سایر کشورها تأسیس شد و حضور رؤسای برخی از دانشگاه‌های برتر جمهوری اسلامی ایران در این نشست، شاهدی بر عزم و اراده جدی ایران براي توسعه و گسترش روابط علمی و فرهنگی میان اندیشمندان و دانشگاهیان ایران و شبه قاره است.

 
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.