سمینار و نمایشگاه بین المللی غذاهای سنتی ، فن اوری ، تجاری سازی ، بازاریابی و تاثیرات آن بر گردشگری صبح امروز توسط دانشگاه گیلان و با مشارکت شهرداری رشت در مجتمع خاتم الانبیاء رشت برگزار شد.
دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان در این سمینار یکی از وظایف تخصصی دانشگاه را نقش آفرینی در حوزههای تخصصی و تجاریسازی در جامعه دانست.
دکتر مجید جوانمرد دبیر علمی این سمینار و رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در اروپا تمایل زیادی به غذاهای سنتی وجود دارد بیان کرد: غذای سنتی از عوامل فرهنگی و میراث یک کشور جهت شناسایی آنها به جهانیان به حساب میآید.
دکتر جوانمرد با بیان اینکه کشورهای زیادی اقدام به ثبت غذاهای سنتی خود در مجامع بینالمللی کردهاند گفت: یکی از کشورهای موفق در امر ثبت غذا کشور ترکیه محسوب میشود که توانسته دوغ را به نام خود ثبت جهانی کند.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اشاره به اینکه رنگ، عطر و شکل ارائه غذا در گیلان بسیار زیبا است توضیح داد: در مستندسازی غذاهای سنتی مشکلات زیادی وجود دارد که باید این نقصها مرتفع شود.
دکتر جوانمرد با بیان اینکه برای ادامه روند شهر رشت بهعنوان شهر خلاق باید مستندسازی انجام بگیرد افزود: یکی از پیشنهادات راهبردی در امر توسعه و معرفی فرهنگ راهاندازی مرکز غذای سنتی است.
در این سمینار همچنین شهردار رشت و دو تن از اعضای شورای اسلامی شهر رشت نیز به ارائه سخنرانی پرداختند.
شایان ذکر است در این سمینار 2 نمایندگی صنایع غذایی از کشور تایوان و نمایندگانی از7 کشور اندو نزی، تاجیکستان ،عمان، آفریقای جنوبی ، اتریش، تایلند و هندحضور دارند و نمایشگاه صنایع غذایی سنتی از عصر امروز به مدت دو روز در پیاده راه فرهنگی رشت دایر است.