رئیس دانشگاه گیلان در سمینار غذاهای سنتی:یکی از وظایف تخصصی دانشگاه،نقش آفرینی در حوزه‌ تجاری‌سازی است

09 03 2017
کد خبر : 3271176
تعداد بازدید : 348

سمینار و نمایشگاه بین المللی غذاهای سنتی ، فن اوری ، تجاری سازی ، بازاریابی و تاثیرات آن بر گردشگری صبح امروز توسط دانشگاه گیلان و با مشارکت شهرداری رشت در مجتمع خاتم الانبیاء رشت برگزار شد.

دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان در این سمینار یکی از وظایف تخصصی دانشگاه را نقش آفرینی در حوزه‌های تخصصی و تجاری‌سازی در جامعه دانست.

دکتر رضی با بیان اینکه در سال‌های اخیر نگاه و رویکرد دانشگاه گیلان به مباحث ساختاری و تولیدی تغییر کرده است گفت: کانون‌های رشد و شکوفایی با همکاری پارک علم و فناوری در دانشگاه گیلان تشکیل شده است. وی با اشاره به اینکه مقوله فن بازارها در سال‌های اخیر در دانشگاه گیلان به‌صورت جدی پیگیری می‌شود توضیح داد: دانشگاه گیلان در عرصه‌های مختلف علمی ورود می‌کند که یکی از تخصصی‌ترین ابعاد آن پیوند اقتصاد و دانشگاه است. دکتر رضی با بیان اینکه 150 رشته در مقطع دکتری و 260 رشته در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه گیلان وجود دارد گفت: دانشگاه گیلان باید در فعالیت‌های اجتماعی نقش ویژه ایفا کند که این مورد می‌تواند توانایی دانشگاه را افزایش دهد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه این دانشگاه می‌تواند در بحث برندسازی شهر رشت به‌عنوان شهر خلاق غذا نقش ویژه‌ای داشته باشد افزود: دانشگاه می‌تواند اثربخشی ویژه در بخش ایجاد آگاهی در جهانیان ایفا کند. وی با بیان اینکه لازمه معرفی شهر رشت به‌عنوان شهر خلاق غذا ایجاد برندسازی شهری است گفت: برندسازی شهری می‌تواند سبب ایجاد اشتغال و جذب گردشگری به سوی استان گیلان شود که لازمه آن پیوند دانشگاه و مدیران شهری است. دکتر رضی با اشاره به اینکه شهر رشت توانایی زیادی را در امر توانایی‌های خلاق و برندسازی شهری دارد اظهار داشت: قدمت منابع در شهر رشت بیشتر از بسیاری از نقاط دیگران ایران همانند تهران است.

دکتر مجید جوانمرد دبیر علمی این سمینار و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در اروپا تمایل زیادی به غذاهای سنتی وجود دارد بیان کرد: غذای سنتی از عوامل فرهنگی و میراث یک کشور جهت شناسایی آنها به جهانیان به حساب می‌آید.

دکتر جوانمرد با بیان اینکه کشورهای زیادی اقدام به ثبت غذاهای سنتی خود در مجامع بین‌المللی کرده‌اند گفت: یکی از کشورهای موفق در امر ثبت غذا کشور ترکیه محسوب می‌شود که توانسته دوغ را به نام خود ثبت جهانی کند.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به اینکه رنگ، عطر و شکل ارائه غذا در گیلان بسیار زیبا است توضیح داد: در مستندسازی غذاهای سنتی مشکلات زیادی وجود دارد که باید این نقص‌ها مرتفع شود.

دکتر جوانمرد با بیان اینکه برای ادامه روند شهر رشت به‌عنوان شهر خلاق باید مستندسازی انجام بگیرد افزود: یکی از پیشنهادات راهبردی در امر توسعه و معرفی فرهنگ راه‌اندازی مرکز غذای سنتی است.

در این سمینار همچنین شهردار رشت و دو تن از اعضای شورای اسلامی شهر رشت نیز به ارائه سخنرانی پرداختند.

شایان ذکر است در این سمینار 2 نمایندگی صنایع غذایی از کشور تایوان و نمایندگانی از7  کشور اندو نزی، تاجیکستان ،عمان، آفریقای جنوبی ، اتریش، تایلند و هندحضور دارند و نمایشگاه صنایع غذایی سنتی از عصر امروز به مدت دو روز در پیاده راه فرهنگی رشت دایر است.

 
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.