مراسم بزرگداشت زنده یاد بیژن نجدی در دانشگاه گیلان برگزار شد .

25 11 2006
کد خبر : 3343725
تعداد بازدید : 97
به همت گروه پژوهشی گیلان شناسی دانشگاه گیلان، از مقام زنده یاد بیژن نجدی شاعر و داستان نویس شهید گیلانی تجلیل بعمل آمد.

در این نشست ، پروانه محسنی آزاد (نجدی) همسر آن زنده یاد، دکتر علی تسلیمی استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان، آقایان علیرضا پنجه ای ، شاعر و روزنامه نگار و از دوستان نزدیک نجدی و غلامرضا مرادی صومعه سرایی شاعر و منتقد ادبیات داستانی ، پژوهشگران و محققان در حوزه ادبیات و شعر گیلان،  و دانشجویان مشتاق حضور داشتند

در ابتدای مراسم کلیپ زندگینامه و آثار زنده یاد که توسط گروه پژوهشی گیلان تهیه شده بود، به نمایش گذاشته شد. در ادامه پروانه نجدی ضمن تقدیر و تشکر از دانشگاه گیلان ،20 قطعۀ به جا مانده از 21 سالگی نجدی را که جزء یادداشت های خصوصی عاشقانه ی نجدی می باشد برای حاضرین قرائت کرد و از خصوصیات زندگی فردی و اجتماعی و آثار نجدی سخن گفت.

سپس آقای دکتر تسلیمی بن مایه ها و ویژگی های مجموعه داستانهای نجدی را چنین برشمرد :

تعلیق و تغییر زاویه دید، خلاقیت ، نفی و تضاد، تصویر ذهنی، استعاره و مجاز ، اصل علیت و ساختار شکنی و فرم .....

 در ادامه آقای غلامرضا مرادی در باره سیر داستان نویسی در ایران و آثار مرحوم نجدی سخنانی بیان کردند. وی با اشاره به مجموعه داستانی «یوزپلنگانی که با من دویده اند» ، و به ظرافت ، ذهن خلاق و نوآوری ، زیبا شناختی، و پنانسیل بالا در بکارگیری مفهوم کلمه زندگی و تقابل آن با فراموشی،خاموشی، دوری ،جهالت،و مرگ را از دیگر ویژگیهای داستانهای نجدی بر شمردند.

سپس آقای علیرضا پنجه ای از ناگفته های پیرامون نجدی شهرستانی تا نجدی برنده ی قلم زرین جایزه گردون چنین گفت:

نجدی بخاطر ذهن خلاق و تیزهوشی که داشت اگر فیلمساز هم می شد نخبه بود چون نگاه زیباشناسانه ای به هستی و پیرامون اطراف خود داشت. ایشان از وجوه بارز آثارش ، بهره گیری از تدوین فیلم در مجموعه داستانها و تشخص بخشی به اشیاء و هرچیز غیرانسانی و پدیده های غیرمملوس می باشد که انگار لباس جاندار پوشیده و با نویسنده روح می پذیرند.

وی آرزو کرد ایکاش نجدی یک مجموعه شعر هم با انتخاب خود منتشر می کرد چرا که شعرهای منتشر شده نجدی از حیث کیفیت ادبی و شعریت در یک سطح نیستند و بعضاً از یک عدم تناسب برخوردار است که مطمئناً نزد مرحوم نجدی جایگاهی نداشت و علت آن را پرکاری و مشغله نجدی برشمرد.

در آخر برنامه ، شرکت کنندگان در میزگرد به سوالات حاضرین پاسخ دادند و آقای علیرضا پنجه ای شعر «وصیت» شعر اول و دهم پروانگی های نجدی را برای حاضرین خواند که با ابراز احساسات دانشجویان همراه بود.

گفتنی است زنده یاد نجدی در 24 آبان سال 1320 متولد شد و پس از سالها تلاش در عرصه ادبیات و نگارش آثاری چون مجموعه «داستانهای یوزپلنگانی که بامن دویدند»  « دوباره از همان خیابان» و « داستانهای ناتمام» بتاریخ چهارم شهریور ماه 1376 از دنیا رفتند و بنا به وصیت وی در جوار آرامگاه شیخ زاهد گیلانی در شیخانبر لاهیجان به خاک سپرده شد.

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.