مراسم شب یلدا در پژوهشکده گیلانشناسی برگزار شد

22 12 2017
کد خبر : 3261796
تعداد بازدید : 457
برنامه میراث معنوی یلدا، صبح روز پنجشنبه ۳۰ آذر۹۶، به همت پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان در سالن اجتماعات پژوهشکده گیلانشناسی برگزار شد. در این مراسم دکتر سید هاشم موسوی، رئیس پژوهشکده گیلان شناسی ضمن خیرمقدم به مهمانان گفت: یکی از نعمت های انسان، برپانمودن شادی ها و جشن هاست. وی افزود مردم شناسان درباره ی جشن ها می گویند: جشن ها فرصتی است که انسان ها زمان را به تعلیق درآورند و سپس دوره ی دیگری را آغاز کنند. وی با تاکید بر جایگاه شب نشینی ها در زندگی ایرانیان خاطرنشان کرد: امروزه و در عصر ارتباطات حضوری مردم با یکدیگر کمرنگ شده و تلاش برای ماندگاری آیین هایی چون شب یلدا اهمیت ویژه ای دارد. در ادامه دکتر ولی جهانی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ضمن ابراز خوشنودی از برگزاری برنامه های پژوهشی و فرهنگی در پژوهشکده، نوید رونمایی کتابی پیرامون ناگفته های تاریخ گیلان را داد و برنامه‌های آتی فرهنگی میراث را تشریح کرد. در ادامه ی برنامه، استاد محمد بشرا، شاعر و مردم شناس گیلانی پیرامون یلدا در گیلان گفت: شب چله بلندترین شب سال است که شب‌نشینی‌های گیلانیان پس از چله آغاز می‌شود و بر اساس باور داشت های آنان، هفت نوع میوه باید بر سر سفره یلدا آنها باشد. گیلانیان هندوانه و خربزه ی پوست کلفت را برای شب یلدا کنار می‌گذاشتند تا در شب از آن استفاده کنند. آب کونوس، سنگ خوج، انار و مانند آن از خوراکی‌های معروف گیلانیان است و شالیکاران بر این باور بودند که اگر شب یلدا، هندوانه بخورند در تابستان گرم، هنگام کار دچار عطش نمی شوند. وی افزود: فال هندوانه از مهم ترین فال‌های دامداران بود، آن ها پوست هندوانه را برای گوسفندان می ریختند و روز بعد منتظر بیرون آمدن گوسفندان از طویله می‌شدند اگر گوسفند سفید، اول خارج می شد نشان از زمستان پر برف بود و اگر گوسفند سیاه خارج می شد، نوید زمستان بارانی بود و اگر گوسفند بور بیرون می آمد نشان از خشکسالی داشت. وی در ادامه اذعان داشت: یاوری ها در گیلان در شب‌نشینی‌های گیلانی شکل می گرفت و این یاوری پایاپای بود و این کمک باید در هنگام نیاز به آن فرد نیز داده می شد. در ادامه برنامه پرویز فکر آزاد، نویسنده گیلانی برای حضار داستان گیلکی خواند و سپس از کتابی با عنوان "مثل، متل قدیمی گپ" رونمایی شد. علی میرصالحی نویسنده این کتاب گفت: این کتاب را به مردم گیلان تقدیم می کنم چرا که این کتاب از زبان مردم گیلان گردآوری شده است. در بخش حافظ خوانی، هادی چینی کار، شاعر و نویسنده گیلانی، پیرامون فال حافظ گفت: حافظ شاعر هوشمند و توانایی است که هنر خود را در اشعار خویش نشان داده است. در شعر حافظ شادی ها ماندگار و غصه ها سبک تر می شود. حافظ مصلح اجتماعی است که به آفت‌های اجتماعی می پردازد، آسیب ها و دردها را می‌شناسد و چون جراحی آن را می شکافد و چون مهربانی، مرهم می نهد؛ شعر حافظ٬ زندگی نامه جمعی ماست به همین دلیل همه اقشار از آن لذت می برند. بخش پایانی برنامه به خواندن چند غزل از حافظ و اجرای فال های سنتی انار و هندوانه اختصاص یافت.
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.