مناسبت های يکشنبه 3 دی ماه سال 1385 هجری شمسي

24 12 2006
کد خبر : 3342885
تعداد بازدید : 69
برابر با 3 ذيحجه سال 1427 هجری قمری و 24 دسامبر سال 2006 ميلادی

27 سال پيش درچنين روزی - 3دی ماه سال1358هجری شمسي: درآستانه سالگرد ولادت حضرت عيسی مسيح(ع) پيامبربزرگ مسيحيان جهان حضرت امام خميني(ره) پيامی به اين مناسبت ارسال داشتند. رهبرو بنيانگذارجمهوری اسلامی ايران خطاب به مسيحيان جهان فرمودند: چه خوب است و بجاست که ناقوسها را به فرمان خداوند و بدستورعيسی مسيح به نفع ملتهای مستضعف به صدا درآوردند.

20 سال پيش درچنين روزی - 3دی ماه سال1365هجری شمسي: عمليات کربلای چهاربا رمز محمد رسول الله(ص) درمنطقه عملياتی غرب اروند رود آغازشد. عمليات کربلای چهار با هدف انهدام نيروهای دشمن بعثی درمنطقه مورد نظر ازطرف نيروی زمينی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد. دلاور مردان سپاه اسلام ضمن موفقيّت دراجرای عمليات و پاک کردن منطقه عملياتی ازلوث وجود دشمن تعداد کثيری ازآنان را به هلاکت رسانده يا به اسارت گرفتند.

1065 سال پيش درچنين روزی - سوم ذيحجه سال362هجری قمري: «ابوريحان محمّد بن احمد بيروني» منجّم، رياضيدان، جغرافيدان و فيلسوف برجسته و پرآوازه ايران و جهان اسلام درشهرخوارزم متولد شد؛ ازاين رو به بيرونی شهرت يافت. بيرونی ابتدا دردرباراميران خوارزم بسرمي‎برد. درسال 48هجری قمری همراه محمود غزنوی به غزنيه رفت و ازآن پس حتی درجنگها همراه اين حاکم غزنوی بود. اين دانشمند بزرگ ايرانی درآثارتأليفی خود دراستفاده ازهرسند شيوه انتقادی به کارمي‎برد و اين روش ازتصحيح جزئيات عبارات تا تحليل نظريه‎های علمی را شامل مي‎شد. آثارابوريحان بيرونی ازمنابع مهم تاريخی بشمارمي‎رود زيرا او همواره به مسائل و حوادث تاريخی توجه خاص داشته است. «آثارُ الباقيه، قانون مسعودی و تحقيق مالِلهِند» ازمشهورترين آثارابوريحان بيرونی محسوب مي‎شوند.

907 سال پيش درچنين روزی - سوم ذيحجه سال520هجری قمري: «خاقانی شروانی » ازشاعران توانمند کشورمان درقريه دربند شروان بدنيا آمد. او علوم و فنون ادبی و صنايع شعری را از ابوالعلاء، گنجوی آموخت و به سبب استعداد سرشارخويش شاعری برجسته شد و به خاقانی تخلص کرد. خاقانی شروانی به سفرحج نيزرفت و مدتی درمکه و مدينه اقامت گزيد. او دربازگشت ازاين سفرمشاهدات خود را درکتابی بنام «تُحفةُ‌ العَراقَين» نگاشت. خاقانی درشهرتبريزدرگذشت.

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.