منا سبت های امروز ۷ آذر ماه

28 11 2006
کد خبر : 3343605
تعداد بازدید : 85

28 سال پيش درچنين روزی - 7آذرماه سال1357هجری شمسي: ميرزا حسن زرين خط ازاستادان هنرخوشنويسی ايران بدرود حيات گفت و دربهشت زهرا بخاک سپرده شد. استاد زرين خط خوشنويسی را نزد ميرزا طاهر کاتب همايون و ميرزا محمد حسين سيقی قزوينی آموخت و خيلی زود به مقام استادی رسيد. استاد زرين خط درمدرسه طاهريه به تعليم هنرخطاطی و خوشنويسی پرداخت و ضمن تعليم هنرجويان متعدد آثارارزشمندی هم ازخود به يادگارگذاشت. «کتيبه های مساجد و بسياری مدارس قديم و اماکن کهن تهران» ازجمله آثار استاد زرين خط بشمار می روند. همچنين«ديوان اشعار» شماری ازشاعران با خط زيبای استاد زرين خط موجود است.

677 سال پيش درچنين روزی - 6 ذيقعده سال 750 قمری :« اَبُوالعَبّاس اَحمَدِبن سَعدِ غَسّاني» نحوی ، اديب و عالم بزرگ آندلسی در گذشت. غسّانی پيش از سفر به مصر، قرائت و ادبيات عرب را در زادگاهش آندلس آموخت؛ بعد به دمشق رفت و رياست جامع اموی را به عهده گرفت. غسّانی در همين ايام به نسخه برداری از کتابها و آثار دانشمندان بزرگ نيز مشغول شد.ابوالعباس تا پايان عمر در دمشق به سر برد و سرانجام در همين شهر درگذشت. تنها اثر باقی مانده از غّساني« عمدة العلماء الاخيار فی تحرير علوم الاخيار» نام دارد. که نسخه ای از آن در کتابخانه ملک تهران نگهداری می شود.

113 سال پيش درچنين روزی - 6 ذيقعده سال 1314 هجری  : سيد ابوالحسن طباطبايی اصفهانی معروف به ميرزا جلوه از فيلسوفان و دانشمندان بزرگ شيعه در گذشت. او از نوادگان سيد العلماء رفيع الدين نائينی عالم بزرگ علوم اسلامی بود و نسبش با 30 واسطه به امام حسن مجتبي(ع) می رسد. حکيم جلوه در احمد آباد هند به دنيا آمد و تحصيل علوم متداول را از مراکز علمی دينی اصفهان آغاز کرد. اين حکيم بزرگ مدت 41 سال در مدرسه دارالشفای تهران حکمت، رياضيات ، عرفان، فلسفه و ديگر علوم دينی را تدريس می کرد.حکيم جلوه در تدريس حکمت ابو علی سينا و ملاصدرا مهارت و دانش بسيار در خور توجه داشت. که او را از هم عصران خود متمايز می کرد. اين فيلسوف بزرگ به شعر علاقه ای وافر داشت و اشعار وی بيانگر تسلط او بر ادبيات منظوم است حکيم جلوه آثار متعددی از خود به جای گذاشته که از آن ميان ديوان اشعار ؛ تصحيح مثنوی مولوی ؛ حواشی بر اسفار ملاصدرا ؛ و حاشيه بر شفای ابو علی سينا را می توان نام برد.

76 سال پيش درچنين روزی - 6 ذيقعده سال 1351 هجری قمری : آيت الله ميرزا صادق مجتهد تبريزی حکيم و اديب معاصر ايران ديده از جهان فروبست. وی در سال1274 هجری قمری در تبريز ديده به جهان گشود و از همان کودکی آثار نبوغ و استعداد در وی هويدا شد . از اين رو عازم نجف شد وعلوم دينی را در حوزه علميه آن شهرآموخت. آيت الله مجتهد تبريزی کتابهايی چون« اَلَصَلاة ؛ َوسِيلَةُ النّجاة و رساله ای در مشتقات» به يادگار مانده است.

77 سال پيش درچنين روزی - 28نوامبرسال1929ميلادي: برای اولين باردرتاريخ هوانوردی و اکتشافات هوايی يک هواپيما ازقطب جنوب پروازکرد و به اين ترتيب پرواز هواپيماها از روی قطب آغازشد. دراين روزمهم تاريخی درياسالار ريچارد بيرد قطب شناس بزرگ امريکايی با هواپيما به اين اکتشاف بزرگ اقدام کرد. او درروزهای 28و29نوامبردوبار از روی قطب جنوب گذشت.

165 سال پيش درچنين روزی - 28نوامبرسال1841ميلادي: فليکس ساوارت پزشک، مخترع و فيزيکدان فرانسوی در 50 سالگی درگذشت. ازمهمترين اختراعات او«چرخ دندانه دار و ضديخ» را می توان نام برد.

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.